SSOS is op 1 oktober 2013 wederom gestart met het fietsproject ‘’Samen Fietsen’’ en het project ‘Uitdelen doen wij met zijn allen’ betreffende voedselpakketten op vrijdag middag vanaf 13.00 uur ’s middags.

 

Met deze projecten willen wij gezinnen die naar hun werk moeten en/of hun schoolgaande kinderen graag op weg helpen door ze via onze stichting een fiets te doneren en voedsel gratis te verstrekken.

Geld voor openbaarvervoer is er voor deze gezinnen vaak niet, tevens hebben wij geconstateerd dat de voorzieningen die er zijn om in aanmerking te komen voor een fiets erg lange wachtlijsten hebben.

 

 

 

De doelgroep voor het opgestarte fietsproject zijn de minima gezinnen in de wijk Escamp en omgeving die om allerlei redenen en problematiek, het financieel niet op kunnen brengen om voor zichzelf en/of voor de kinderen een fiets aan te schaffen.

 

Tevens willen wij met dit project de jongeren uit de wijk die vastlopen met school en/of werk stimuleren om weer een doel te vinden in hun leven door ze een dagbesteding te geven waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen.

Deze dagbesteding zal bestaan uit het opknappen en repareren van oude fietsen onder begeleiding van stagiaires en vrijwilligers van de stichting.

De doelstelling van SSOS is om het opgezette fietsproject in 2013 “samen verder” te willen continueren.

De gecreëerde werkplaats is dan ook een plek waar wij samen met de jongeren uit de wijk aan de slag willen gaan met het opknappen en herstellen van oude fietsen.

Het fietsproject geeft de jongeren het vertrouwen om zich positiever naar de maatschappij te ontwikkelen en de zelfredzaamheid zal hierdoor zeker toe nemen. Ook leren zij om klaar te staan voor mensen die het moeilijk hebben.

SSOS bemiddelt daarnaast verder met de bestaande contacten zoals de uitkerende instanties voor werk en inkomen voor deze re-integratie mogelijkheden.

Bij SSOS zijn alle “ jeugdigen” welkom, ongeacht afkomst of religie.

 

 

Stichting Solidair opereert in de wijk Escamp een stadsdeel van Den Haag waar relatief veel mensen in financiële moeilijkheden zitten of onder de armoede grens leven. SSOS zet zich hier in voor mensen die door hun benarde financiële positie ook in een sociaal isolement dreigen te raken. In haar handelen wil deze stichting direct een goed voorbeeld zijn voor anderen ten aanzien van zaken als medemenselijkheid, integratie, antidiscriminatie en bejegening.

 

 

Onze stichting heeft elke dag van 10:00 tot 14:30 uur, een Maatschappelijk spreekuur.
Heeft u bij bestaande instanties last van drempelvrees, weet u niet waar u moet zijn of wilt u gewoon uw hart eens luchten en om raad vragen?
Bel gerust voor een afspraak, telefoonnummer:070-3097378 of 0618233340. Mocht je geen beltegoed hebben kom dan gewoon langs, de koffie staat altijd klaar!

 

Voorts wil SSOS in haar handelen een voorbeeld vormen voor anderen t.a.v. medemenselijkheid, integratie/antidiscriminatie, bejegening, etc..

 

SSOS opereert in het Haagse stadsdeel Escamp waar, relatief gezien, de armoede hoger ligt dan in ''betere'' wijken (15 tot 20%).

 

 

Projes 'Samen Fietsen'

SSOS is op 1 oktober 2012 gestart met het fietsproject ‘’Samen Fietsen’’ Met dit project willen wij gezinnen die naar hun werk moeten en/of hun schoolgaande kinderen graag op weg helpen door ze via onze stichting een fiets te doneren.

Geld voor openbaarvervoer is er voor deze gezinnen vaak niet, tevens hebben wij geconstateerd dat de voorzieningen die er zijn om in aanmerking te komen voor een fiets erg lange wachtlijsten hebben.

De doelgroep voor het opgestarte fietsproject zijn de minima gezinnen in de wijk Escamp en omgeving die om allerlei redenen en problematiek, het financieel niet op kunnen brengen om voor zichzelf en/of voor de kinderen een fiets aan te schaffen.

Tevens willen wij met dit project de jongeren uit de wijk die vastlopen met school en/of werk

stimuleren om weer een doel te vinden in hun leven door ze een dagbesteding te geven waarin

ze zichzelf kunnen ontwikkelen.

Deze dagbesteding zal bestaan uit het opknappen en repareren van oude fietsen onder begeleiding

van stagiaires en vrijwilligers van de stichting.

De doelstelling van SSOS is om het opgezette fietsproject in 2013 “samen verder” te willen continueren.

De gecreëerde werkplaats is dan ook een plek waar wij samen met de jongeren uit de wijk aan de slag

willen gaan met het opknappen en herstellen van oude fietsen.

Het fietsproject geeft de jongeren het vertrouwen om zich positiever naar de maatschappij te ontwikkelen

en de zelfredzaamheid zal hierdoor zeker toe nemen, ook leren zij om klaar te staan voor mensen die het moeilijk hebben

SSOS bemiddelt daarnaast verder met de bestaande contacten zoals de

Uitkerende instanties voor werk en inkomen voor deze re-integratie mogelijkheden.

Bij SSOS zijn alle “ jeugdigen” welkom, ongeacht afkomst of religie.

 

Contact opnemen

Bezoekadres:

Sterrenoord 15                                                                                                   
2544  JV  Den Haag

Telefoon  : 070- 3097378                
Fax         : 070- 3097398                                                                          
e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   ,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Beide e-mail adressen zijn beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.)

Openingstijden:

van 10.00 uur tot 16.30 uur

Maatschappelijk spreekuur, dagelijks volgens afspraak tussen 10.00 en 16.30 uur

Dagopvang Dak en thuislozen
Huiskamerproject Zwerfjongeren
Kleding projecten


Stage mogelijkheden: Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, MBO/VMBO ,Educatie projecten ,Rita's Reisbureau

Algemeen:

Onze Stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Den Haag onder nummer 27260214.
Bankrekeningnummer: 447170449  t.n.v. penningmeester stichting Solidair te Den Haag

leerzame Link

www123website.nl/ArmoedeEscamp

Voedselhulp

 

Voor de aanvraag van een voedselpakket via voedselbankhaaglanden, kunt u werkdagen tussen 10:00 en 14:30 contact opnemen op telefoonnummer 070-3097378 voor het maken van een afspraak.

 

De aanvragen voor een voedselpakket worden alleen gedaan door o.a. maatschappelijk werk, sociale raadslieden, bureau schuldhulpverlening, diaconie van een kerk enz. Personen kunnen zich in principe niet rechtstreeks aanmelden, dit om er zeker van te zijn, dat er ook structureel aan de probleemsituatie gewerkt wordt en om er voor te zorgen dat de pakketten bij de echte noodgevallen terechtkomen.

 

Voorwaarden

 

Let op de voorwaarden zijn per 01-01-2012 gewijzigd!

 

Hiervoor zijn door Voedselbanken Nederland criteria opgesteld. Wanneer een éénpersoons huishouden na aftrek van vaste lasten, zoals huur, water, energie en verzekeringen minder dan € 180,-- per maand overhoudt om te besteden aan voedsel en kleding (zgn. leefgeld) komt men in aanmerking voor ondersteuning. Voor meerpersoonshuishoudens worden de criteria verhoogd met € 60,-- per extra volwassene (d.i. alle personen van 18 jaar of ouder) en € 50,-- voor kinderen t/m 17 jaar.

 

Een gezin van 2 ouders met 2 kinderen komt dus op 180 + 1 x 60 + 2 x 50 = 340 euro per maand.

 

In principe wordt de ondersteuning slechts voor een bepaalde tijd geboden (max. 3 jaar).

 

Er moet met de grootste mogelijke zorg gewaakt worden voor de privacy van degenen die de pakketten ontvangen. Hun gegevens mogen derhalve niet aan anderen ter beschikking worden gesteld of ter inzage worden gegeven.

 

Stichting Solidair.

 

Subcategorieën

Joomla templates by a4joomla